Nieuws

8 belangrijke trends in woning ontwerpen voor 2021

Algemeen
03 mei 2021

Met een nieuw gevonden liefde voor onze huizen het afgelopen jaar, is het waarschijnlijk dat U een waslijst hebt verzameld met manieren waarop u uw ruimte graag zou willen vernieuwen. En wat is een beter moment om uw huis op te frissen en te upgraden dan het begin van de lente?

Of u nu op zoek bent naar ideeën voor het verbouwen van keukens of u hebt een doel gesteld om die logeerkamer eindelijk om te toveren in uw droomkantoor, wij hebben het voor u. Hier zijn de belangrijkste designtrends die huiseigenaren in 2021 kunnen omarmen:

Trend 1: Designkeukens geschikt voor een chef

Aangezien velen in 2020 koken of bakken als een nieuwe hobby hebben opgepikt, is het geen verrassing dat de keuken het hart van het huis blijft. Denk aan functioneel en toch stijlvol als het gaat om keuken ontwerptrends dit jaar. Ruime keukens met een open concept met eersteklas roestvrijstalen apparaten blijven een 'must-have' voor huiseigenaren, maar ze zijn ook op zoek naar een mooi en stijlvol ontwerp.

Trend 2: Stijlvolle keukens met contrast

Hoewel een geheel witte keuken een klassieker is, kunt u gewaagdere paletten verwachten - zoals blauwe tinten, bosgroen en diepe houtskool - op eilandkasten, als een contrasterende achterwand of met keukenmeubilair. Ook ecologie vindt meer en meer zijn weg naar de keuken met kleine kweekconstructies geïntegreerd in de keuken.
We zullen zien dat keukens nog steeds luxe statement-verlichting en slanke hardware bevatten, zoals gouden kranen en unieke kasthandvatten.

Huisbezoek Agence Van den Abeele | Agence Van den Abeele

Trend 3: Bonusruimtes die kunnen worden gebruikt als thuiskantoor

Thuiswerken zal de komende jaren een thema blijven, en velen zoeken naar mogelijkheden om thuis toegewijde werkplekken te creëren. Of het nu gaat om een serre, een extra logeerkamer of het transformeren van een schuur in een kantoorruimte - dit is een van de belangrijkste trends op het gebied van woningontwerp die er is om te blijven.

Trend 4: Aardse texturen met luxe elementen

Kijk in 2021 naar meer huizen met veel van de kleuren die u normaal gesproken in minimalisme ziet. U ziet kleuren als wit, crème, beige, roest en salie, maar dan met meerdere texturen. Denk aan een woonkamer die jute, eiken en linnen combineert met materialen die onmiskenbaar luxe zijn, of een keuken met gekleurde marmeren aanrechtbladen en rijke fluwelen banken.

Agence Van den Abeele Huizen Brugge | Agence Van den Abeele

Trend 5: Aanrecht in quarts

In de oorlog van aanrechtmaterialen is kwarts in de loop der jaren door de gelederen gestegen. Veelzijdig, praktisch, eigentijds en elegant, kwarts is in feite het volledige pakket - en we verwachten dat er in 2021 meer van verschuift. Kwartswerkbladen passen goed bij zowel lichte als donkergekleurde kasten, waardoor ze gemakkelijk te integreren zijn in elk keukenkleurenschema.

Trend 6: Eetkamers buiten om het hele jaar door te entertainen

Huiseigenaren willen nu, meer dan ooit tevoren, de grenzen tussen binnen en buiten vervagen op een manier die hen het beste van beide realiteiten laat ervaren. Met mensen die minder gefocust zijn op uit eten gaan, zullen ze proberen te profiteren van entertainment in de buitenlucht met ruimtes die kunnen functioneren als eetkamers in de open lucht - of dat nu een terras, een prieel of een overhangende patio is.

Trend 7: Grandmillennial stijl omarmen

Deze stijl begon dit jaar langzaam van de grond te komen, maar 'grandmillennial' wordt in 2021 met open armen omarmd. Deze leuke en unieke designtrend heeft alles te maken met het waarderen van traditionele stijl vanuit een modern oogpunt. U kunt een smaakvol antiek decor verwachten - zoals een vintage statement-spiegel - veel koper en riet en verschillende soorten textuur. Of het nu gewoon een rage is of een tijdloze trend die hier blijft, het zal volgend jaar ‘in’ zijn.

Trend 8: ramen van vloer tot plafond

Als u op zoek bent naar een open, luchtige en verfrissende ruimte, dan zijn kamerhoge ramen de upgrade die uw huis nodig heeft. On-trend met het binnen- en buitenleven, deze huis ontwerptrend laat licht uw ruimte binnenstromen zonder dat u echt naar buiten hoeft te stappen. Hoewel dit niet de gemakkelijkste upgrade voor het huis is, is het er een die we dit jaar in huizen zullen blijven zien.

Vastgoedmakelaars Agence Van den Abeele | Agence Van den Abeele

Op zoek naar een nieuwe woning?

Te koop

Ontdek hier ons aanbod te koop