Nieuws

Wie moet de sneeuw ruimen voor een appartement?

Syndicus
05 februari 2021

Er komt een nieuwe winterprik aan met eventueel wat sneeuw. Dit kan voor veel plezier zorgen, echter moeten het voetpad en toegangswegen tijdig sneeuw en ijsvrij gemaakt worden.
Maar wie moet dit eigenlijk doen in een appartementsgebouw?

Hier is vaak wat twijfel over, het antwoord kan soms in het reglement van interne orde teruggevonden worden maar soms is dit nergens beschreven.

Iedereen is verantwoordelijk!

In principe is elke bewoner van een woning verantwoordelijk voor het sneeuwvrij maken van het voetpad voor het gebouw. In een appartementsgebouw is dit in principe ook zo. Elke bewoner is verantwoordelijk, ongeacht of er iemand specifiek in een reglement werd benoemd of niet. Het is echter wel logisch dat er één iemand aangesteld wordt zodoende niet iedereen die verantwoordelijkheid ontkent, praktisch is dit soms moeilijk haalbaar.

Huis huren kopen Brugge | Agence Van den Abeele

TIP: Doe het samen!

Een appartementsgebouw is in principe een kleine gemeenschap waar veel handen licht werk kunnen maken. Engageer je dan ook om mee te helpen sneeuw ruimen.

Sneeuwruimen kan ook een optimale gelegenheid zijn om de buren wat beter te leren kennen. Je hoeft ze daarom (zeker in deze tijden) niet binnen op de koffie te vragen, maar even elkaar helpen kan wonderen doen!

Samen sneeuw ruimen is ook een blijk van sociaal engagement, men kan moeilijk verwachten dat bij een lange sneeuw of vriesperiode steeds dezelfde persoon zou moeten opdraaien om alles veilig te houden voor de bewoners.

Help daarom elkaar zoveel mogelijk!

De wetgeving is complex!

Wetgeving

Wij bieden ze duidelijk en overzichtelijk aan.