Nieuws

Premies voor thuisbatterijen

Algemeen
08 juli 2019

Vanaf 1 augustus 2019 kunnen gezinnen kunnen een premie aanvragen voor wie een thuisbatterij heeft geïnstalleerd.

WAT IS EEN THUISBATTERIJ?

Een thuisbatterij is een grote accu die je aan jouw energienet koppelt. Deze batterij houdt continu rekening met de productie van je zonnepanelen en het energieverbruik van je woning. Produceren je zonnepanelen meer stroom dan dat je (woning) verbruikt, wordt de batterij opgeladen. Is de batterij vol, dan injecteert deze het distributienet met de overtollige stroom.

Voor een thuisbatterij kan je daarvoor een premie van maximum 3.200 euro opstrijken. Voorwaarde is wel dat de aanvrager over een digitale meter beschikt. bedoeling van de premie is eigenaars van zonnepanelen over de streep te trekken om een batterij aan te schaffen en eigenaars van zonnepanelen aan te sporen om die energie lokaal op te slaan en niet meteen te verbruiken.

Huisbezoek Agence Van den Abeele | Agence Van den Abeele

VOORDELEN VAN EEN THUISBATTERIJ

Wie momenteel geen batterij heeft, moet zijn overtollige stroom opnieuw op het net zetten aan een prosumententarief. Als je batterij voldoende energie kan opslaan om in je eigen verbruik te voorzien, dan vervalt het prosumententarief en betaal je enkel voor je werkelijke afname van het net.

Voorlopig is de premie verkrijgbaar tot eind 2020. De prijs van een batterij is momenteel nog erg hoog ten opzichte van het rendement. Met een premie wordt de aanschaf van een batterij sneller haalbaar.

Bron: zimmo.be

Vastgoedadvies nodig?

Contacteer onze adviseurs