Advies

Onderhoud en herstellingen bij het huren

08 juni 2021

Principieel zijn alle herstellingen ten laste van de verhuurder, behalve kleine herstellingen door gewoon gebruik, verkeerd gebruik of slecht onderhoud door de huurder.

Uiteraard is het onderhoud en reinigen van de woning is altijd ten laste van de huurder. Ook technische installaties die een specifiek onderhoud vragen, zoals domotica, zonneboilers, warmtepompen, … moeten worden onderhouden door de huurder. Het spreekt voor zich dat de herstellingen door de huurder altijd vakkundig moeten worden uitgevoerd.

In overleg kunnen partijen wel de herstellingsplicht van de huurder beperken of uitsluiten. Het omgekeerde is niet mogelijk.

Agence Van den Abeele kopen huren Brugge | Agence Van den Abeele

ONDERHOUD AAN DE BUITENZIJDE VAN DE WONING

De huurder is verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuin, de afsluitingen, balkons en terrassen, de brievenbus, de goede werking van ramen en rolluiken, dakkoepels, evenals deuren, gararagepoorten, verstopte dakgoten en schouwen.

Uiteraard moet de huurder ook regelmatig de regenwaterput en septische put ruimen.

Agence Van den Abeele Huizen Brugge | Agence Van den Abeele

ONDERHOUD AAN DE BINNENZIJDE VAN DE WONING

De huurder moet bij vertel uit de woning nagels, krammen en vijzen verwijderen en de schade herstellen. Kortom muren en plafonds moeten worden onderhouden door de huurder, evenals alle binnendeuren, parket en andere vloeren, verlichtingsroosters en de trap.

Ook hier is de huurder verantwoordelijk voor het onderhoud van alle technische installaties.

Tenslotte hoeft het geen betoog dat de huurder ook instaat voor onderhoud van keuken, sanitair en bestrijding van ongedierte.

Wenst u uw pand zorgeloos te verhuren?

Neem nu contact met ons op!