Advies

De voordelen van vastgoed verhuren met een rentmeester

20 april 2021

Veel eigenaars die vastgoed willen verhuren, stappen naar een vastgoedmakelaar. Deze zoekt een geschikte kandidaat en verdwijnt na de ondertekening van het huurcontract van de bühne.

EEN RENTMEESTER GAAT VEEL VERDER

Gedurende de volledige looptijd van het contract staat hij of zij u als persoonlijke raadgever ter beschikking om mogelijke problemen met de huurder op te lossen.

EEN RENTMEESTER DOET NOG VEEL MEER

De rentmeester staat niet alleen in voor de verhuring, maar voert daarnaast neemt de rentmeester een groot deel van het werk van u als eigenaar over.

De rentmeester screent uiteraard elke potentiële huurder, zorgt voor de huurwaarborg en maakt de nodige inkomende en uitgaande plaatsbeschrijvingen op. Maar de rentmeester volgt ook alle huurbetalingen op, stuurt - indien nodig - betaalherinneringen op en stelt in extreme gevallen ook een advocaat aan.

Kortom, de rentmeester fungeert als enige contactpersoon voor de huurder en vangt voor de eigenaar mogelijke problemen op.

Rentmeester Brugge Agence Van den Abeele | Agence Van den Abeele

WAT KOST EEN RENTMEESTER?

De vergoeding bij verhuur bij een gewone makelaar bedraagt één maand huur, te betalen door de eigenaar. De rentmeester werkt met een procentuele vergoeding op basis van de huur, hier zijn vaak verschillende mogelijkheden, ontdek onze pakketten alvast hier.

MET EEN RENTMEESTER SLAAPT U ALS EIGENAAR OP BEIDE OREN

De rentmeester heeft dus alle belang bij een stabiel huurcontract, stipte betalingen en een door de huurder goed onderhouden vastgoed. Zo slaapt u als eigenaar op beide oren tijdens de volledige huurtermijn.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van rentmeesterschap, laat het ons hier weten. Wij contacteren u dan eerstdaags voor vrijblijvend advies.

Verhuren zonder zorgen?

Ontdek onze paketten