Nieuws

Wat als vorige huurder domicilie niet aanpast?

Huren
24 juli 2015

Wijzigen is verplicht

Als je verhuist moet je verplicht je domicielie aanpassen. Dit doe je bij de dienst bevolging, waarna er een wijkagent langskomt om dit te bevestigen. Er zijn echter wel eens huurders die dat niet doen. Op die manier hopen ze bv. te ontsnappen aan hun schuldeisers. Ze verdwijnen dan als het ware met de noorderzon.

Voor de nieuwe bewoner kan dat diverse problemen geven. Zo kunnen er bv. nog deurwaarders komen aanbellen die komen voor … de vroegere bewoner. In het slechtste geval zou zo’n deurwaarder zelfs kunnen binnenkomen in de woonst, een ander slot steken en beslag leggen op de goederen van de nieuwe bewoner.

Vraag de schrapping.

Stel je vast dat je vroegere huurder zijn domicilie niet heeft gewijzigd, verwittig dan onmiddelijk de gemeente. Bij hen kan je een ambtelijke schrapping aanvragen. De wijkagent zal opnieuw langskomen om dit vast te stellen of dat er een nieuwe bewoner woont. De beslissing van schrapping wordt dan uiteindelijk genomen door het schepencollege. Ook je de eigenaar van de woning kan zo’n procedure in gang zetten indien nodig.

Wat in afwachting?

De procedure tot ambtelijke schrapping kan een tijdje duren. Intussen wordt aangeraden dat de nieuwe bewoner aan de voordeur van de woning een briefje hangt waarop staat dat de vorige bewoner niet meer op het adres woont. Een deurwaarder die dit briefje ziet zal minder snel geneigd zijn in de woning binnen te gaan of een nieuw slot laten plaatsen.
Komt er post van een deurwaarder die bestemd is voor de vorige bewoner, verwittig dan het deurwaarderskantoor dat die er niet meer woont.

Bron: immoVlan.be